Startbild på bandet

Nyheter

Se vår Facebook-sida för löpande nyheter!

Musik

BlackJack En, två kanske tre album

Turné


Kontakt

Mats Tigerström (Nöjeskällan)

Seglarevägen 15

352 55 Växjö

Tel: 0470 – 72 87 00

Mob: 070 – 66 70 970

Email: mats@nojeskallan.se

Press

Montage hela bandet med logo
Montage hela bandet
Ola
Foto: Kristofer Lönnå – kristoferlonna.se

Nyhetsarkiv

Black Jack behöver ingen närmare presentation utan är ett av Sveriges största dansband. Mycket tack vare deras mastodonthit
”Inatt Inatt – Inget stoppar oss nu” som är den dansbandslåt som streamat i särklass mest på Spotify och som vann omröstningen
”alla tiders största dansbandslåt för några år sedan.

2020 största dansbandslåt på Spotify var Black Jacks och det med låten ”Kåt, glad och tacksam.” En titel hämtad från filmen ”Ogifta par” och Peter Dalles klassiska kommentar.

För två år sedan släppte de en cover på Werner & Werners gamla julhit ”Vår julskinka har rymt” och den blev en stor succé för grabbarna från Sundsvall och har idag över en miljon streams. Det är enda gången i Black Jacks historia som en annan låt från deras repertoar streamat mer under en vecka än vad ”Inget stoppar oss nu” har gjort.

2016 sände SVT dokumentären ”Black Jack – från film till verklighet” som sågs av en miljonpublik.

Under åren har Black Jack varit med i flera underhållningsprogram i TV bl.a. Sommarkrysset, QX – Galan, Jeopardy, Mat Tina, Gokväll, Bingolotto, Nyhetsmorgon etc.

Black Jack har gjort ett flertal album och haft ett tiotal låtar med på Svensktoppen. Den mest framgångsrika är ” Om det känns rätt ” som låg etta 1996.

Bandet startade 1990-91 i samband med Colin Nutleys film ”Black Jack”. Det var med låten ”Inget kan stoppa oss nu” som bandet fick sitt genombrott, signerad Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman
”Corrine Corrina”, ”Sista dansen” och ” Får jag låna din fru i kväll” är tre andra låtar som starkt förknippas med bandet.

Black Jack består av:
Peder Matz, keyboard, dragspel
Morgan Östlin, saxofon, keyboard
Ove Olsson, gitarr, sång, bas
Mikael Östlin, trummor

logo-spela-blackjack
Spela blackjack online med BlackJack.se